Hoe zorg je ervoor dat kinderen veilig zijn rondom auto’s?

Hoe zorg je ervoor dat kinderen veilig zijn rondom auto’s?

Het wegverkeer bevat veel gevaren voor kinderen. Kinderen zijn vaak impulsief en hebben een korte aandachtsspanne. Dit maakt hen kwetsbaar voor voertuigen zoals auto’s. Ben je benieuwd naar dingen die jij vandaag nog kunt regelen om er voor te zorgen dat jouw kinderen veilig zijn rondom auto’s? Hier zijn een paar tips.

Aanrijdbeveiliging voor je tuin 

Heb je een relatief grote tuin die dicht tegen de weg aanstaat? Het kan handig zijn om aanrijdbeveiliging te overwegen. Aanrijdbeveiliging dient als bescherming voor mensen en materialen tegen aanrijdingen door voertuigen. Als je tuin dicht tegen een weg staat waar auto’s vrij hard langs rijden, en je kinderen spelen graag in de tuin, dan kan dat een gevaarlijke situatie worden. Wanneer er een incident op de weg plaatsvindt en een auto zijdelings moet afwijken, kan jouw tuin een raakvlak zijn. Het is dan niet een plek waar je je kinderen wilt hebben. Door aanrijdbeveiliging langs je tuin te bevestigen, bescherm je je tuin (en daarmee je kinderen) voor voertuigen. Aan het eind van deze blog krijg je nog een extra tip voor het regelen van aanrijdbeveiliging. 

Veilig de weg oversteken 

Kinderen horen het vaak. ‘Let op bij het oversteken!’ of ‘Goed kijken voordat je oversteekt, oké?!’ En dat is terecht ook. Kinderen zijn zich vaak minder bewust van de gevaren op de weg. Op wegen waar auto’s hard mogen rijden is het ontzettend gevaarlijk voor kinderen om zomaar over te steken. Leer je kinderen dus van jongs af aan het belang van veilig oversteken. Maak er een creatief ezelsbruggetje van of een rijmpje; zo blijft het sneller en beter bij ze hangen. 

Kind niet achter het stuur 

Het komt helaas regelmatig voor dat kinderen, wanneer moeder of vader even niet oplet, achter het stuur kruipen. De nieuwsgierigheid en gevoel van autonomie neemt de overhand. Dit is echter totaal niet veilig. Er komen regelmatig video’s en nieuwsartikelen voorbij van kinderen die de handrem omlaag weten te krijgen en zo de auto in beweging zetten. Het zou maar net zijn dat je er als ouder te laat bij bent en je kind zo de weg op rolt. Geef je kind dus niet de mogelijkheid om achter het stuur te kruipen. Als je de auto verlaat, neem je kind dan met je mee. Laat je kind ten alle tijden een gordel dragen die pas los mag wanneer jij dat aangeeft. 

Aanrijdbeveiliging regelen 

Aanrijdbeveiliging kun je in ontzettend veel varianten vinden. Afhankelijk van jouw context, kun je voor de juiste beveiliging kiezen via www.vangrails.com. Als je meer wilt weten over de kosten, dan kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. 

koeriersdienst-antwerpen

Reacties zijn gesloten.