Een autoverzekering die ook werkgerelateerd is

Een autoverzekering die ook werkgerelateerd is

Sommige mensen krijgen een auto van het werk indien zij dit nodig hebben voor de uitoefening van hun job. Andere werknemers krijgen een auto als bonus en krijgen zo in de plaats iets minder loon aangezien het voor werkgevers fiscaal interessanter is hun werknemers te betalen aan de hand van loon én een auto in plaats van enkel een hoog loon. Sommige werkgevers sluiten ook de autoverzekering af voor de werknemers doordat zij een goed contact hebben met een bepaald verzekeringsagentschap. Bij zeer weinig bedrijven moeten de werknemers zelf een autoverzekering afsluiten. Echter kan dit altijd.

Hoe wordt een autoverzekering berekend?

Een autoverzekering wordt aan de hand van verschillende factoren berekend. De berekening hiervan is steeds op basis van persoonlijke factoren waardoor het niet per se uitmaakt of de werkgever dit betaalt of niet. Allereerst is de leeftijd van de chauffeur zeer belangrijk. Hoe jonger, hoe hoger de premie. Doordat er minder rijervaring is, is de kans groter op schade. Indien je al schade hebt gehad in het verleden, zal je premie ook een stuk hoger liggen. Hiernaast is het vermogen en de waarde van de auto ook een grote factor. Ook je woonplaats is belangrijker. Er is namelijk meer kans op een ongeval in een drukke stad dan het platteland. Hiernaast is het feit dat je de auto gebruikt voor professionele doeleinden ook een grote factor en zal de premier hierdoor hoger liggen aangezien de auto gemiddeld meer gebruikt zal worden.

Waar kan ik zo’n verzekering afsluiten?

Bij de meeste banken kan je ook een autoverzekering afsluiten. Dit kan handig zijn indien je alles op één plaats wilt en het hele proces sneller wilt doorlopen. Hiernaast kan je je ook aansluiten bij speciale verzekeringsmaatschappijen die jou een makelaar of verzekeringsagent aanwijzen. Deze laatste is meestal verbonden aan één verzekeringsmaatschappij kan je dus enkel producten aanbieden van één verzekeraar. Een makelaar daarentegen zit niet vast aan één verzekeringsmaatschappij en kan dus beter de autoverzekering vergelijken tussen verschillende.

Waar is mijn autoverzekering geldig?

De meeste autoverzekeringen die binnen europa worden aangegaan zijn in heel Europa geldig. Wanneer je je autoverzekering afsluit, krijg je een groene kaart en op deze kaart staat in welke specifieke landen je autoverzekering geldig is. Indien je wilt dat je verzekering in alle Europese landen en enkele daarbuiten geldig is, moet je dit specifiek vragen aan je verzekeringsagent. Hiervoor zal je dan ook een extra bedrag betalen aangezien dit niet de standaard procedure is en er dus meer administratie en risico mee gepaard gaat.

Wat zijn de opties voor een autoverzekering?

Een autoverzekering is verplicht bij de aankoop en het gebruik van elke auto. Echter zijn er drie verschillende soorten verzekeringen. Je hebt de verplichte verzekering, de BA of Beperkt Aansprakelijk, die alle schade dekt die jij aan derden hebt veroorzaakt. Hiernaast kan je ook kiezen voor de mini-omnium. Dit is de tussenoptie tussen BA en full-omnium en dekt meerdere zaken. De mini-omnium dekt schade door brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren. Indien je voor alles gedekt wilt zijn, kies je voor de full-omnium die hetzelfde is als de mini-omnium plus een extra eigenschap die je eigen schade ook dekt en niet enkel die van derden.

koeriersdienst-antwerpen

Reacties zijn gesloten.